Nytt fra meg (blogg)

des 9th

Revmatisme, og muskelstimulering på muskler og ledd mot smerte!!

Posted by with No Comments

Fakta om revmatisme:

Revmatisme er en samlebetegnelse for mange revmatiske sykdommene som finnes, ca 200 i antall. De omtales ofte som muskel- og skjelettsykdommer. Revmatisme kan angripe muskler og senefester, huden, lungene, slimhinner og andre organer. Eksempler på revmatiske sykdommer er : Leddgikt, Bekhterevs sykdom, psoriasis leddgikt, fibromyalgi, slitasjegikt (artrose), urinsyregikt og Sjøgrens syndrom. Nesten alle norske familier har et familiemedlem med revmatiske plager. Ca 300 000 nordmenn har fått stilt en revmatisk diagnose

Revmatiske lidelser er ofte hormonelt betinget eller kan skyldes opphopninger av avfallsstoffer og syreoverskudd i kosten. Passienten har gjerne i dette tilfelle over lengre perioder fått muskelavspennende og smertestillende medikamenter som igjen kan forårsake opphopninger av uønskede stoffer i systemet.

Muskelstimulator med programmet TENS har en meget god effekt på muskel og skjellet plager

Men hva er TENS?

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er en type elektroterapi som brukes for å lindre smerter. Elektroder fra et strømdrevet apparat plasseres på huden din, som oftest på eller i nærheten av smerteområdet. Gjennom disse elektrodene sendes svake elektriske impulser via nervene til hjernen.

TENS er utviklet med utgangspunkt i ”portteorien”, som ble lansert av Melzack og Wall. Ifølge denne teorien kan elektriske impulser virke smertedempende ved å blokkere smertesignaler til hjernen. En annen teori til at TENS kan gi smertelindring, er at behandlingen kan virke stimulerende på hjernens produksjon av endorfiner, som er kroppens egne smertestillende stoffer.

Ved revmatisme og rheumatiske lidelser er det viktig å få i gang et godt blodomløp. Muskelstimulering gjør dette samtidig som det demper smerter og trener muskler. Det viktigste man her kan oppnå med elektroterapi er en utrensende effekt. Det er derfor viktig å behandle så store muskelgrupper som mulig og det er anbefalt å drikke mye.

Muskelstimulator

Muskelstimulator

Hos Hverdagsluksus brukes Termassons Dream, en ny generasjons muskelstimulering som kombinerer muskelstimulering med infrarød varme og ultralyd. Elektrodene er utformet som store fleksible plater. Hver elektrode dekker alle musklene i en kroppsdel. Hver elektrodeplate er formet så de passer perfekt til hver kroppsdel, derved oppnås best resultat på kortest mulig tid. Elektroplatene frembringer infrarød varme som trenger opptil 3,5 cm inn i vevet.

Plages du med Revmatiske smerter og kunne tenke deg å teste TENS programmet? Da har jeg ett «Vintertilbud» til deg !

1 beh a ca 60 min kr 500,-      5 beh  kr 2000,-

 

Read More
okt 29th

Cellulitter og behandlingsform

Posted by with No Comments
Cellulitter eller appelsinhud

Cellulitter eller appelsinhud

Cellulitt er normalt, ufarlig og for mange er det et estetisk problem. Cellulitter er ett populært begrep for å beskrive fettinnskudd under huden. Tilstanden er preget av at huden er humpete, og har en overflate som ligner ett appelsinskall. Dette skyldes strukturelle forandringer i hudens øverste lag. Cellulitter skyldes ujevn underhudsfett som spesielt kvinner utvikler på lår, sete og mage. Rundt fettavleiringene ligger kollagenfibre som trekker på huden og derfor gir en ujevnhet på overflaten. Studier viser at ca. 95 prosent av kvinner over 30 år utvikler en eller annen form for cellulitt på kroppen.  Behandlinger som kan være til hjelp er å få økt blodsirkulasjon som fås ved massasje, for med økt blodsirkulasjon tilføres oksygen og næringsstoffer. Da klarer kroppen bedre å kvitte seg med oppsamlet «avfallsstoff». Men det er avhengig av formen av cellulitt. Den deles inn i tre grupper: bløt cellulitt, hard cellulitt og ødemisk cellulitt. Ved jevnlig massasje på områder cellulitter gjerne oppstår kan man forbygge en del selv. Ved bruk av en god bodyskrubb i dusjen og ekstra massasje under tørking med håndkle kan vi øke blodsirkulasjonen på problemområdene, som igjen kan forbygge/minke cellulitter. Likevel er ikke dette alene nok til å hjelpe på de strukturelle problemene som forårsaker cellulitter.

Hos Hverdagsluksus – for behandling og forebyggende helse, tilbyr jeg et meget godt behandlingstilbud til de som ønsker å få  hjelp til å redusere irriterende cellulitter. Jeg bruker Termasons Dream muskelstimulator med infrarød varme og ultralyd. Den er mye mer enn en vanlig muskelstimulator, og representerer det aller nyeste innen kroppsbehandling fra RÖS’S.

Termasons reduserer irriterende cellulitt, reduserer fett og vekt, strammer opp og lindrer sirkulasjonsproblemer enda mer effektivt. Hemmeligheten er kombinasjonen av elektronisk muskelstimulering, infrarød varme og ultralyd. Det er elektroplatene som frembringer den infrarøde varmen, og den trenger 3,5 cm ned i vevet, og fordelen med kombinasjon av ultralyd er at den vibrerende energien fra ultralyden gir cellene en mikromassasje som bryter ned cellulittansamlinger og løser opp fettansamlinger. Kombinasjonen med infrarød varme, elektrostimulering og ultralyd gir en stor mulighet til å arbeide mer spesifikt og på en mer effektiv måte med cellulitter.

Read More
jul 3rd

Laserbehandling på sår

Posted by with No Comments

Laser er en spesiell form for forsterket lys, infrarødt lys som er ensrettet, velordnet og konsentrert. Laser gir et veldig rent lys som har egenskapen til å trenge dypt inn i vevet. Laserlyset stimulerer de enkelte cellene, på samme måte som vekster utnytter sollyset til sin fotosyntese.

Laserbehandling kan benyttes på akutte muskel/seneskader og sår/hudproblem såvel som kroniske. Ved behandling innen 72 timer, vil tilhelingen være meget effektiv.

En pasient har vært på behandling hos Hverdagsluksus for behandling på et sår.

Viser her noen bilder på fremgangen på denne sårbehandlingen. Den 10.Januar 2014 ble denne foten operert for hallux valgus. Såret ville ikke gro, vedkommende hadde smerter og problem med å gå ordentlig for skoen presset på såret.

Behandlingen med laser startet 12. Mars 2014.

Her vises progresjonen. Det ble benyttet kun 6 behandlinger.

Etter første behandling

Etter første behandling

Etter tredje behandling

Etter tredje behandling

Etter sjette behandling
Etter sjette behandling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More
mar 12th

Hvordan bli kvitt slaggstoffene som samles i bindevev?

Posted by with No Comments

Jeg føler meg veldig truffet at det som blir sagt her.

«Husk å drikke mye vann etter og i tiden frem til neste behandling…»

Det er veldig viktig for en rask bedring, de sier det veldig godt i denne reportasjen.

http://www.kk.no/helse/derfor-b%C3%B8r-du-drikke-vann-etter-massasjen-23447

Read More
feb 5th

Hverdagsluksus – for en bedre hverdag har bursdag!

Posted by with No Comments

Hei! Hverdagsluksus – for en bedre hverdag, har 1 års bursdag!!!bursdag

Men du får gaven!

Bli kvitt spenninger og få økt blodsirkulasjon. Steng hverdagen ute og drøm deg bort i ca. 60 minutter.

Aromamassasje 60 minutter (før kr 650,-).

Tilbud i Februar og Mars kr 550,- 

Read More
jan 7th

Stressmestring!

Posted by with No Comments

En psykolog gikk rundt på scenen mens han fortalte publikum i salen om stressmestring.

Da han løftet et glass med vann forventet alle det vanlige «halvtomt eller halvfullt»-spørsmålet. I stedet, og med et smil på leppene spurte psykologen: «Hvor tungt er dette glasset med vann?»

Svarene lød på mellom 200 og 500 gram.

Psykologen svarte «Den absolutte vekt er likegyldig. Det kommer an på hvor lenge jeg holder det. Hvis jeg holder det i ett minutt, er det ikke noe problem. Hvis jeg holder det i en time, vil jeg få vondt i armen. Hvis jeg holder det en hel dag, vil armen bli følelsesløs og lammet. Uansett hvor lenge jeg holder glasset, vil ikke vekten endres, men jo lengre jeg holder det, jo tyngre vil det føles.»
Han fortsatte: «Vårt stress og våre bekymringer er som glasset. Tenk på tingene i kort tid, og de vil ikke bety noe. Tenk på dem litt lengre, og de vil begynne å gjøre vondt. Og hvis du tenker på dem hele dagen, vil du føle deg lammet – og ute av stand til å forandre noe som helst.»

Det er viktig å gi slipp på ditt stress. Så tidlig som mulig om ettermiddagen – gi slipp på alle dine problemer. Bruk ikke hele kvelden og videre inn i natten på dem.

Husk å sette fra deg glasset!

Read More
des 16th

Spenningshodepine…?

Posted by with No Comments

Det er mange stramme muskler som gir spenningshodepine. To av dem kan være M. Trapezius og M. Sternocleidomastoideus. Ett mer norsk ord på disse musklene blir skulder/nakke. Disse blir stramme fordi vi både bevist og ubevist hever skuldrene. Dette skjer for eksempel hvis vi har for mye å tenke på eller stresser, men også hvis vi ikke er flinke nok til å ha riktig arbeidsstilling når vi jobber, enten det er ved kontorpulten eller man er håndverker.

Spenningshodepine

Tøying

Her vil jeg prøve å beskrive og vise hvordan vi kan tøye de.

Du kan stå eller sitte, men rett deg godt opp i ryggen. Bøy hode mot venstre skulder, press høyre arm ned mot gulvet. Tøyer det? Hvis ja: tell sakte til 10. Strekk armen litt mer mot gulvet, tell til 10 igjen. Gjenta dette en gang til. Så tar du den andre siden. Hvis det ikke tøyer: Så skal du ha samme utgangspunkt som over, hode bøyd og armen i strekk ned mot gulvet. Prøv nå å vri på hodet så du med stivt blikk kan se opp mot taket. Hvis det tøyer, bruk fremgangsmåten som er beskrevet over. Om frukt sies det jo at «fem om dagen» er bra. Får du til «fem tøyinger om dagen» vil du forebygge mye i forhold til nakke/hodepine. :O)

Read More
nov 7th

Smerter mellom skulderbladene…

Posted by with No Comments

Sliter du med smerter mellom skulderbladene? Det gjelder nok de fleste av oss. Grunnen til at det strammer seg der er at vi holder hendene foran oss. Det gjør jo de fleste av oss hele tiden, hver dag. Enten vi nå skriver på ett tastatur, kjører bil, er montør eller lignende.

Det er mulig å redusere smerten noe på egenhånd, ved å tøye musklene. De heter Musculus Rhomboideus minor og Musculus Rhomboideus major. Hvem av de som er stram hos deg er avhengig av hvor smerten sitter. Men det er ikke så vesentlig her og nå, Jeg tenkte jeg skulle prøve med bilde og tekst å forklare hvordan du kan tøye de.

smerter mellom..

Tøye musklene ved skulderbl.

Sett deg litt ut på stolen eller i sofaen, vær rett i ryggen. Tøy f..eks høyre side først. Bøy høyre kne og hoften godt. Ta høyre arm på innsiden av kneet, og grip fatt i foten på utsiden, altså «rundt lilletåa». Strekk ut benet, ned mot gulvet. Forsiktig, du skal kjenne at det strekker, men det skal ikke kjennes ut som muskel/sene ryker av. Kjenner du ikke at det strekker? Sitt fremdeles rett i korsryggen, men prøv i krumme bare øvre del av ryggen. Når du kjenner at du har funnet det stede som er vondt, tøy forsiktig mens du teller til 10, som i tusenogen, tusenogto, osv. Tøy så litt til og tell på samme måte, dette gjentas en gang til. Så tar du venstre side.
Dette er det lurt å gjøre to til tre ganger pr dag, for det første tar du en pause fra arbeidsstillingen og for det andre at du får løsnet på muskler som har stivnet.

Fornøyelig tøy… kommer flere gode råd om tøying. Følg med!

Read More
okt 8th

Forventningene stiger…

Posted by with No Comments

Forventningene stiger..!!!! Helgen 11/10 – 13/10 – 2013. Da skal jeg være massør på Ski-treffet. Der samles det mange scrapbook entusiaster. De skal sitte mange timer å kose seg med sin hobby. Derfor har de spurt om jeg vil komme å hjelpe de med å løsne opp i muskulatur som kommer til å stramme seg i den intense iveren.
Jeg gleder meg til å hjelpe de. Med min laserterapi og klassiske massasje skal jeg metodisk gå gjennom de stramme musklene å finne triggerpunktene og jobbe videre derfra. Med medbragt massasjebenk og gode massasjeoljer skal de stramme muskler «nedkjempes» . ☺

Read More
sept 23rd

Ørelysbehandling… Hva er det?

Posted by with No Comments

Ørelysbehandling.. hva er det? Er det noe «nytt» på behandlingsmarkedet? Nei det er ikke noe nytt, det har vært brukt av Hopi-indianerne i uminnelig tid. Det er et lys som er utformet som en konisk kjegle. Materialet er bomullsstoff dyppet i bivoks, ren hvit parafinvoks og propolis. Propolis er kjent for å styrke immunforsvaret. I tillegg til lyset brukes det Otosan ørelysolje, den inneholder diverse eteriske oljer, baseolje og propolis.
(mer…)

Read More