Anti-stress terapi er en selvstendig behandlingsform som bygger på en rekke teknikker innenfor naturmedisinske grener, som nakke- rygg- ansiktsmassasje, infrarød varme, eteriske oljer og leire. Behandlingen retter seg mot komplekset stress og stressrelatert problematikk.

Anvendelse – hvilke problemer kan hjelpes

Metoden kan brukes for å redusere eller forebygge stress. Stress regnes som årsaken til mange sykdommer og plager, som blant annet høyt blodtrykk, økt kolesterolnivå, nakke- og ryggsmerter, hodepine, migrene, depresjon, angst, søvnproblemer og fordøyelsesproblemer.


Behandlingen

Først varmes rygg og nakke opp med varmen fra en infrarød lampe, så påføres en grønnleire (Argil) som er varmet opp på forhånd. Den påføres ryggrad og nakkeregionen. Den legges på ryggraden for der er nervebanen til hele kroppen, den vil virke som en avgiftning via blod og nervebanene. Den infrarøde varmen/lyset trekker lenger ned i vevet enn vanlig lys og treffer derfor nerve og blodbanene. Godt innpakket med tepper og laken blir man liggende med dette i ca. 25 min. Samtidig blir en bolle med varmt vann og eteriske oljer satt på ett bord ved ansiktet, dermed pustes det inn en damp som virker beroligende. Deretter fjernes leiren og det blir utført en aromamassasje med ulike massasjegrep hvor det vil bli brukt eteriske oljer på rygg, nakke og ansikt.

Vil du lese mer om eteriske oljer, gå til siden om aromamassaje.