Lymfedrenasje og bindevevsmassasje

Storrengjøring av kroppen

Lymfedrenasje med vakuum er den mest effektive behandlingen for ”storrengjøring” av hele kroppen. Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en viktig del av immunforsvaret vårt. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene (lymfosyttene) rundt om i kroppen. De hvite blodlegemene er avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret.

Hva kan lymfedrenasje avhjelpe?

Når lymfesystemet ikke fungerer som det skal kan det gi symptomer som smerter i muskulaturen, hevelser i ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen. Lymfedrenasje med vakuum virker forebyggende, men har også vist seg effektiv ved behandling av blant annet fibromyalgi, høyt blodtrykk, hovne/urolige ben, fordøyelsesproblemer, nakkesleng, reumatistiske lidelser, væskeansamlinger, celluliter, overvekt og dårlig blodsirkulasjon.

Lymfedrenasje

Musklene er den viktigste mekanismen som, ved å presse på lymfeårene, presser lymfevæsken frem mot lymfe-knutene. Hvis kroppens muskler ikke er aktive, vil dette medføre at lymfesystemet ikke fungerer som det skal, og at kroppen trenger hjelp ved å motta en lymfedrenasje. Lymfedrenasjen utføres ved hjelp av en liten kompressor som er koblet til glasskolber som lager vakuum. Glass- kolber i ulike størrelser føres langs alle hovedlymfebanene i kroppen.

Bindevevsmassasje.

Bindevevsmassasje er ikke massasje i vanlig forstand. Metoden innebærer tøying av bindevevet i huden for å påvirke indre organ og funksjoner på en refleksmessig måte via det autonome nervesystemet. Tøyingen skjer ved at man fører glasskolber som er koblet til vakummaskinen over huden på hele kroppen, Kolbene løftes litt opp for å få «tak i huden».

I mange år har man kjent til at hudområdene og indre organer ofte har samme autonome nerveforsyning. Ved sykdommer og forstyrrelser i indre organ kan forandringer vise seg på tilsvarende områder på kroppsflaten. Det finnes både hud- muskel- og bindevevssoner. De førstnevnte gir ofte opphav til spontane problemer, mens bindevevssoner vanligvis oppdages først ved en undersøkelse.

Bindevevsmassasje er en dyptgående massasjeteknikk som stimulerer nervene, noe som gjør at kroppen kvitter seg med mye avfallsstoffer og åpner blokkeringer som sitter i bindevevet.

Ved blokkeringer i bindevevet kan en få smerter i muskler og ledd, samt føle seg tappet for energi. Blokkeringer oppstår ved for høy belastning over tid eller daglig medisinering som hos diabetikere. Vanlige symptomer er stikkinger og nummenhet i deler av kroppen. Redusert beveglighet kommer som følge av disse tilstandene. Bindevevsmassasje åpner blokkeringer og gir reduserte områder ny energi pga oksygen og næringstofftilførsel og dermed starter reparasjonsprossesene.

Ved idrettsskader og etter operasjoner dannes arrvev. Arrvevet er ofte opphav til smerte, dårligere sirkulasjon og bevegelsesinnskrenkninger. Dette kan oppleves som om huden er for trang. Det spenner og trekker i vevet når man beveger seg. Langvarig fysisk smertetilstander samt sirkulasjonsforstyrrelser skaper forandringer i bindevevet. Også ved disse symptomene er bindevevsmassasjen en godt utprøvd metode som påvirker både nervesystemet og blodsirkulasjonen på en virkningsfull måte.

Bindevevsmassasje blir mer og mer etterspurt innen idretten og medisin for å løse opp arrvev og etter skader som hemmer bevegelsene og blodsirkulasjonen. Metoden er en effektiv form for sirkulasjonsmassasje. Pasienten opplever en følelse av varme, muskelavslapning, smertestillelse samt forbedret bevegelighet og effekten er dyp. Bindevevsmassasje kan også brukes i ansikt og gir gjennom økt sirkulasjon en antirynke effekt.

Her er noen plager kan ha mye nytte av bindevev massasje:

Fibromyalgi

Diabetikere

Revmatiske plager

Muskel og leddsmerter

Arr

Bechktrew sykdom

Stiv nakke og vonde skuldre

Dårlig blodomløp

Søvnproblemer

Spenningshodepine

Svimmelhet, øresus

Avgiftning av tungmetaller

Menstrasjonssmerter

Kalde hender eller føtter

Acneproblem

Kramper, i alle muskler