Lymfedrenasje og bindevevsmassasje

 kan være fint for deg som:

– sliter med dårlig immunforsvar

– har lite energi

– har mye væske i kroppen/ødemer

– som bruker/ har brukt medikamenter i forbindelse med sykdom

Lymfedrenasje

Lymfedrenasje med vakuum er den mest effektive behandlingen for ”storrengjøring” av hele kroppen. Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en viktig del av immunforsvaret vårt. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene (lymfosyttene) rundt om i kroppen.

De hvite blodlegemene er avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret.

Hva kan lymfedrenasje avhjelpe?

Når lymfesystemet ikke fungerer som det skal kan det gi symptomer som smerter i muskulaturen, hevelser i ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen.

Lymfedrenasje med vakuum virker forebyggende, men har også vist seg effektiv ved behandling av blant annet fibromyalgi, høyt blodtrykk, hovne/urolige ben, fordøyelsesproblemer, nakkesleng, reumatistiske lidelser, væskeansamlinger, celluliter, overvekt og dårlig blodsirkulasjon.

Bindevevsmassasje

Stress og langvarige fysiske anstrengelser påvirker også bindevevet ditt, og bindevevsmassasje påvirker både nervesystemet og blodsirkulasjonen din. Noen opplever at lymfedrenasje virker utrensende.

Under behandlingen blir huden din blir løftet opp og slaggstoffer / væske i lymfesystemet ditt blir ført ut av kroppen din. Samtidig får bindevevet ditt økt sirkulasjon og mer oksygenopptak.

Leger og fysioterapeuter ved Universitetssykehuset i Freiburg har gjort en vitenskapelig utprøving på 1930-tallet når det gjelder bindevevsmassasje. Etter operasjoner og ved idrettsskader/slag på kroppen dannes det arrvev, dette fører til smerter, nedsatt sirkulasjon og redusert bevegelse.

Da arrvev fester seg i indre organer det helst ikke skal feste seg i, oppleves det som spenninger og at noe «drar». Vi har lett for å tenke at det er muskulært, men arrvev er like smertefullt.

Kan bidra til:

  • bedre energi
  • mindre smerter
  • utrensende