Klassisk massasje med triggerpunktbehandling

Hvorfor klassisk massasje?

En av de viktigste effektene med massasje er å forebygge sykdom og skade. Slik fungerer massasje som friskvern. Massasje styrker immunforsvaret i kroppen, og de som får regelmessig massasje motstår oftere sykdom og holder seg friskere enn andre. En del mennesker med vanskelige kroniske sykdommer takler sine plager bedre, selv om massasjen ikke helbreder sykdommen i seg selv.

Det har lenge vært kjent at massasje har positiv virkning på blodsirkulasjonen. God blodsirkulasjon er vesentlig for alle kroppens funksjoner. Blodet transporterer næring og oksygen og hormoner til alt kroppsvev. Blodet transporterer også tretthetsgifter, kulldioksyd og andre avfallstoffer bort fra kroppens vev. At immunforsvar og blodsirkulasjon fungerer godt, er svært viktig for at kroppen skal fungere optimalt og at mennesket skal føle seg vel og kjenne seg i god form.

Nyere forskning viser også at berøring har stor betydning for menneskets velbefinnende. Ved hudberøring frigjøres ulike typer hormoner som virker positivt på alle kroppens funksjoner, både fysisk og psykisk.

Massasje er derfor en god investering i friskvern, helse og velvære.

Triggerpunktsbehandling:

Et triggerpunkt (myofascialt triggerpunkt) er en spesifikk spent muskelknute/-streng som er så aktiv at den kan gi smerter og nedsatt funksjon. Triggerpunkter er nå et relativt allment kjent begrep også innen skolemedisinen og anses som en av de vanligste årsakene til smerte. Triggerpunkter kan finnes i alle kroppens muskler.

Triggerpunktet gir smerter der punktet sitter, men kan også gi smerter et annet sted på kroppen (projisert smerte). Eksempelvis kan triggerpunkter på hals-, skulder- og nakkemuskulatur gi hodepine, triggerpunkter i skulderparti kan gi smerter ut i arm, og triggerpunkter i setet kan gi smerter ned til kne.

Triggerpunktbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Selve triggerpunktbehandlingen går ut på at naprapaten trykker på punktet (pressur) til smerten minsker, for så å trykke ytterligere. Dette gjentas noen ganger til smerten slipper. Behandlingen rettes mot å bryte en ond smertesirkel i muskelen slik at muskelen kan slappe av. Smerten som pasienten oppsøker naprapaten for (f.eks hodepine), kan oppleves under behandlingen. Dette kan gi et klart svar på hvor årsaken til smerten sitter.

Behandlingen kan gjøre vondt, men med god kommunikasjon med pasienten passer naprapaten alltid på å ikke ta i for mye for pasienten. Triggerpunkter kan også behandles ved hjelp av massasje og muskeltøyning.