Ørelysbehandling

Ørelys – God hjelp ved øre og bihulebetennelser, ørevoks, væske, dott i øret, øresus

Ørelys eller otopati som det kalles på fagspråket, er basert på urgammel legevitenskap. Historiske fakta viser at tilsvarende metoder ble brukt bl.a. av Hopi-indianerne og kineserne. Ørelys er en enkel og forebyggende ørepleie, overlevert fra tidligere kulturer til moderne mennesker som ønsker et naturlig, sunt liv. Noen forbinder ørelys med øreproblemer, ettersom mange er blitt hjulpet med problemer av kronisk art. Men også du som ikke er plaget med ørebetennelser, bihulebetennelser, ulyder i øret eller trykkproblemer, bør prøve. Ørelysbehandling er en behagelig, avslappende opplevelse, og en ypperlig form for ørehygiene. Dersom stor produksjon av ørevoks er et problem for deg, bør du ikke la metoden være uprøvet!
Har du «ørebarn» kan dette være redningen som hjelper dere gjennom neste forkjølelsessesong.

Øret vårt

Øret er i utgangspunktet selvrensende. Hudceller fra øregangen beveger seg utover og blander seg med fett som produseres i vokskjertlene. Dette føres ut av øret i form av ørevoks. Når dette selvrensende systemet ikke fungerer perfekt, kan det danne seg en «propp» av ørevoks, som kan skape problemer dersom den ikke fjernes. Bruk av bomullspinner og lignende kan skade den tynne huden i øregangen og skyve voksen lenger innover.

Slik virker ørelyset :

Varmen som oppstår når kjeglen brenner – en temperaturstigning på 1 – 3 grader – er tilstrekkelig til å virke lett smertestillende, og til å mykgjøre voks i mellomøret og øregangene. Den stimulerer akupunkturpunktene og blodsirkulasjonen, og åpner tette porer. Otosan ørekjegler skaper et lett undertrykk i øret (i fysikken kalles dette Venturi-effekten), noe som er helt smertefritt. Voks og væske føres ut av øret og vil være synlig i kjeglen etter behandlingen.
Ørekjeglen er produsert av 100% bomull, innsatt med parafinvoks, bivoks og propolis

Flere lokale, regionale og landsdekkende aviser så vel som ukeblader har skrevet om ørekjeglene og de gode resultatene de har hatt på mange pasienter.

* Familien 1. juni 1999
* Norsk Ukeblad nr. 17 1998
* Hjemmet nr 14, 4. april 2000
* Foreldre & Barn, julenummeret 2000

Otosan øreolje

Ørevoks kan samle seg og danne en propp som kan forårsake ubehageligheter som irritasjon, blokkert øregang og nedsatt hørsel. Otosan øreolje bidrar til å minske mengden ørevoks i øret, beskytte øret uten å tørke ut huden i øregangen, og bevare hudens fettbalanse takket være de naturlige ingrediensene, eteriske oljer og propolis.

Bruksanvisning: Hodet lenes til siden og 3-5 dråper Otosan øreolje dryppes inn i øret. La oljen være i øregangen i noen minutter, før det ytre øret rengjøres forsiktig. Brukes en gang i uken for å forebygge oppsamling av ørevoks, eller to ganger om dagen i 3-4 dager når det foreligger vokspropp.
Kan kjøpes hos terapeuten.