Aromamassasje

Aromamassasje er massasje med bruk av vegetabilske oljer og eteriske oljer/essenser, og jobber derfor både fysisk og psykisk. Aromamassasje består blant annet av bindevevs, svensk massasje, drenasje og friksjon.

Fysisk effekt av massasje kan stimulere til blant annet økt blodsirkulasjon, bedret lymfe- og immunsystem samt, økt elastisitet i huden. på den andre siden kan det også bidra med å redusere høyt blodtrykk, muskelspenninger og væskeopphopning, samtidig som det er smertelindrende på muskel- og leddplager.

Psykisk kan massasje virke både oppkvikkende og beroligende fordi nerveender stimuleres. Huden er kroppens største organ, og absorberer det den kommer i kontakt med. Tilfør derfor huden så rene produkter at du kunne spist dem. Huden reflekterer f. eks ubalanse i indre organer.

Det er mange produkter på markedet, og det viktig å være bevisst og bruke rene, vegetabilske og eteriske oljer. Forholdet mellom de vegetabilske og eteriske essenser/oljer er veldig viktig. For mye eller for lite av de eteriske essensene kan ødelegge effekten av behandlingen.

Vegetabilske oljer kan være: Tistelolje, sesamolje, kokosolje, jojobaolje, aprikos, osv.

Eterisk olje kalles plantens blod, energi eller livskraft. De eteriske oljene trenger gjennom hud, vev og blodceller, og blir ført rundt i kroppen og jobber der det trengs. De eteriske oljene plukkes opp av luktesansen, som har direkte forbindelse med hjernen og sender signaler til kroppen via nervesystemet eller hormoner, en får derfor en umiddelbar virkning. Luktesansen er en av sansene med lengst hukommelse. Det dreier seg om kraftig virkende kjemiske legeplantekonsentrater. Det er derfor viktig å vite fysisk og medisinsk virkning av oljen før bruk.

Etter behandling

Massasjens virkning fortsetter i noen timer etter behandling, den skiller i denne tiden ut mye avfallsstoffer. Ved å drikke mye de nærmeste timene, hjelper du kroppen å drenere ut avfallsstoffene. Drikk gjerne ingefærvann, eller vann som inneholder litt sitron eller lime.