Laser er en spesiell form for forsterket lys, infrarødt lys som er ensrettet, velordnet og konsentrert. Laser gir et veldig rent lys som har egenskapen til å trenge dypt inn i vevet. Laserlyset stimulerer de enkelte cellene, på samme måte som vekster utnytter sollyset til sin fotosyntese.
Laserbehandling kan benyttes på akutte muskel/seneskader og sår/hudproblem såvel som kroniske. Ved behandling innen 72 timer, vil tilhelingen være meget effektiv.
En pasient har vært på behandling hos Hverdagsluksus for behandling på et sår.
Viser her noen bilder på fremgangen på denne sårbehandlingen. Den 10.Januar 2014 ble denne foten operert for hallux valgus. Såret ville ikke gro, vedkommende hadde smerter og problem med å gå ordentlig for skoen presset på såret.
Behandlingen med laser startet 12. Mars 2014.
Her vises progresjonen. Det ble benyttet kun 6 behandlinger.
Mer om emnet: Laserbehandling på sår
Laserbehandling for sår er en moderne tilnærming til sårheling som er stadig mer akseptert og benyttet i medisinsk praksis. Denne behandlingen er et resultat av mange års forskning innen bioteknologi og lasermedisin. Relevansen av denne metoden ligger i dens effektivitet og smertefrihet, noe som har en positiv effekt på pasientens generelle velvære.
Laserbehandling, også kalt lavnivå-laserterapi (LLLT), fungerer ved å bruke bestemte bølgelengder av lys til å stimulere kroppens naturlige helingsprosess. Laserlys absorberes av kroppens celler, noe som setter i gang en rekke biokjemiske reaksjoner. Disse reaksjonene fører til produksjon av stoffer som fremmer vevsreparasjon og reduserer betennelse og smerte.
Det er flere fordeler med å bruke laser i sårbehandling. Den primære fordelen er akselerasjonen av helingsprosessen. Laserbehandling stimulerer blodsirkulasjonen i sårområdet, noe som øker tilførselen av oksygen og næringsstoffer til vevet. Dette resulterer i raskere dannelse av nytt vev og raskere sårheling.
I motsetning til tradisjonelle metoder, medfører laserbehandling på sår minimal risiko for infeksjon da den ikke innebærer direkte kontakt med såret. Dessuten er behandlingen smertefri, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for pasienter med smertefølsomme sår.
Samtidig er det viktig å merke seg at effektiviteten av laserbehandling kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert sårets type og plassering, pasientens alder og generelle helse.
Kliniske studier om emnet indikerer videre et enormt potensiale for fremtidig bruk av laserbehandling på sår. Selv om prisen fortsatt kan være en begrensning for noen pasienter, er de medisinske fordelene uvurderlige. Det er grunnen til at laserbehandling vokser raskt som et valgt terapeutisk alternativ innen moderne medisin.