Cellulitt er normalt, ufarlig og for mange er det et estetisk problem. Cellulitter er ett populært begrep for å beskrive fettinnskudd under huden. Tilstanden er preget av at huden er humpete, og har en overflate som ligner ett appelsinskall. Dette skyldes strukturelle forandringer i hudens øverste lag. Cellulitter skyldes ujevn underhudsfett som spesielt kvinner utvikler på lår, sete og mage. Rundt fettavleiringene ligger kollagenfibre som trekker på huden og derfor gir en ujevnhet på overflaten.

Studier viser at ca. 95 prosent av kvinner over 30 år utvikler en eller annen form for cellulitt på kroppen.  Behandlinger som kan være til hjelp er å få økt blodsirkulasjon som fås ved massasje, for med økt blodsirkulasjon tilføres oksygen og næringsstoffer. Da klarer kroppen bedre å kvitte seg med oppsamlet «avfallsstoff». Men det er avhengig av formen av cellulitt. Den deles inn i tre grupper: bløt cellulitt, hard cellulitt og ødemisk cellulitt. Ved jevnlig massasje på områder cellulitter gjerne oppstår kan man forbygge en del selv. Ved bruk av en god bodyskrubb i dusjen og ekstra massasje under tørking med håndkle kan vi øke blodsirkulasjonen på problemområdene, som igjen kan forbygge/minke cellulitter. Likevel er ikke dette alene nok til å hjelpe på de strukturelle problemene som forårsaker cellulitter.

Hos Hverdagsluksus – for behandling og forebyggende helse, tilbyr jeg et meget godt behandlingstilbud til de som ønsker å få  hjelp til å redusere irriterende cellulitter. Jeg bruker Termasons Dream muskelstimulator med infrarød varme og ultralyd. Den er mye mer enn en vanlig muskelstimulator, og representerer det aller nyeste innen kroppsbehandling fra RÖS’S.

Termasons reduserer irriterende cellulitt, reduserer fett og vekt, strammer opp og lindrer sirkulasjonsproblemer enda mer effektivt. Hemmeligheten er kombinasjonen av elektronisk muskelstimulering, infrarød varme og ultralyd. Det er elektroplatene som frembringer den infrarøde varmen, og den trenger 3,5 cm ned i vevet, og fordelen med kombinasjon av ultralyd er at den vibrerende energien fra ultralyden gir cellene en mikromassasje som bryter ned cellulittansamlinger og løser opp fettansamlinger. Kombinasjonen med infrarød varme, elektrostimulering og ultralyd gir en stor mulighet til å arbeide mer spesifikt og på en mer effektiv måte med cellulitter.

Mer om emnet: Cellulitter og behandlingsform

Cellulitter er en tilstand der huden får et klumpete, skrukkete utseende, omtalt som «appelsinhud». Dette skyldes irregulære fettoppsamlinger under hudoverflaten, og er mer vanlig hos kvinner enn menn. Selv om det er en helt naturlig prosess, kan cellulitter være en kilde til selvtillitsproblemer for mange.

Det finnes ingen definitiv kur mot cellulitter, men det er mange behandlingsmetoder tilgjengelige som kan bidra til å redusere utseendet. En av de mest populære og effektive metodene er massasje. Massasje hjelper med å øke blodgjennomstrømningen, styrke lymfesystemet og bryte ned fettklumper under huden, noe som kan bidra til å glatte ut cellulitter.

En annen effektiv måte å behandle cellulitter på er ved å endre kostholdet. En diett høy på fiber og full av antioksidantrik mat som frukt og grønnsaker kan bidra til å redusere betennelser i kroppen og forbedre huden. Det er også viktig å redusere inntaket av sukker og prosessert mat, da disse kan bidra til økt fettoppsamling og blodårenes dårlige helse, som begge er faktorer som kan forverre cellulitter.

Et mer teknologisk avansert alternativ er laserbehandling. Disse behandlingene kan bryte ned fettceller og stimulere produksjonen av kollagen, noe som fører til en strammere og glattere hudstruktur. Imidlertid, laserbehandling kan være kostbart, og det er vanligvis nødvendig med flere sesjoner for å oppnå de ønskede resultatene.

Fysisk aktivitet og styrketrening er også viktige tiltak for å bekjempe cellulitter. Treningen bidrar til å øke muskeltonusen, noe som kan gjøre huden fastere og redusere utseendet av cellulitter.

Husk alltid at cellulitter er en naturlig tilstand, og at det å leve sunt og være fornøyd med seg selv er det aller viktigste.