Cellulitt er normalt, ufarlig og for mange er det et estetisk problem. Cellulitter er ett populært begrep for å beskrive fettinnskudd under huden. Tilstanden er preget av at huden er humpete, og har en overflate som ligner ett appelsinskall. Dette skyldes strukturelle forandringer i hudens øverste lag. Cellulitter skyldes ujevn underhudsfett som spesielt kvinner utvikler på lår, sete og mage. Rundt fettavleiringene ligger kollagenfibre som trekker på huden og derfor gir en ujevnhet på overflaten.

Studier viser at ca. 95 prosent av kvinner over 30 år utvikler en eller annen form for cellulitt på kroppen.  Behandlinger som kan være til hjelp er å få økt blodsirkulasjon som fås ved massasje, for med økt blodsirkulasjon tilføres oksygen og næringsstoffer. Da klarer kroppen bedre å kvitte seg med oppsamlet «avfallsstoff». Men det er avhengig av formen av cellulitt. Den deles inn i tre grupper: bløt cellulitt, hard cellulitt og ødemisk cellulitt. Ved jevnlig massasje på områder cellulitter gjerne oppstår kan man forbygge en del selv. Ved bruk av en god bodyskrubb i dusjen og ekstra massasje under tørking med håndkle kan vi øke blodsirkulasjonen på problemområdene, som igjen kan forbygge/minke cellulitter. Likevel er ikke dette alene nok til å hjelpe på de strukturelle problemene som forårsaker cellulitter.

Hos Hverdagsluksus – for behandling og forebyggende helse, tilbyr jeg et meget godt behandlingstilbud til de som ønsker å få  hjelp til å redusere irriterende cellulitter. Jeg bruker Termasons Dream muskelstimulator med infrarød varme og ultralyd. Den er mye mer enn en vanlig muskelstimulator, og representerer det aller nyeste innen kroppsbehandling fra RÖS’S.

Termasons reduserer irriterende cellulitt, reduserer fett og vekt, strammer opp og lindrer sirkulasjonsproblemer enda mer effektivt. Hemmeligheten er kombinasjonen av elektronisk muskelstimulering, infrarød varme og ultralyd. Det er elektroplatene som frembringer den infrarøde varmen, og den trenger 3,5 cm ned i vevet, og fordelen med kombinasjon av ultralyd er at den vibrerende energien fra ultralyden gir cellene en mikromassasje som bryter ned cellulittansamlinger og løser opp fettansamlinger. Kombinasjonen med infrarød varme, elektrostimulering og ultralyd gir en stor mulighet til å arbeide mer spesifikt og på en mer effektiv måte med cellulitter.