Ja så er sommer’n 2013  over. September og høst måneden er over oss. Det har vært en flott sommer i år. ENDELIG!!!   :o). Kroppen vår har fått den viktige vitamin D via solen i år.

Høsten er også en fin årstid, vi kan fremdeles få mange fine dager med god temperatur på dagtid. Men gradene synker fort når solen går ned, og mørket kommer snikende på oss tidligere og tidligere. Nå får vi kanskje mer tid til og «ta en service» på kroppen vår.

En kveld jeg var ute og syklet, møtte jeg en bekjent. Vi stoppet opp og pratet litt  om løst og fast. Om at nå som sommer’n er over kommer «striskjorte og havrelefse» tiden igjen.  Tilbake til den vanlige tralten. Der alle dagens    gjøremål går rett inn i det vanlige mønsteret. Stå opp tidlig, dusj, påkledning, rask frokost kanskje, har man små barn så skal jo de også gjøres klare for sin «arbeidsdag» i barnehagen, og vi voksne må haste til vår jobb. Være på jobb, forholde seg til alt som skal gjøres der. Uansett hva slags jobb vi har, enten det   er å være ekspeditør eller sykepleier så kan vi fort bli både stresset og overarbeidet.  Muskler knyter seg helt fra leggen til nakke/hode.

Er det kanskje allerede nå vi bør tenke på at vi bør hjelpe kroppen å slappe litt av? Unne seg en aromamassasje litt regelmessig?  Forebyggende…  !!  Ved en aromamassasje får man en drøy times hvile, mens man blir massert med forskjellige grep, som effleurage, friksjoner og forsiktig knaing. I forbindelse med massasjen blir det bruk eteriske oljer (som er plantenes hormoner eller livskraft og tas lett opp gjennom hud og slimhinner (i nesen). Den kommer derfor lett inn i blodbanen.  Behandlingen starter med at du kommer inn i et rom som har en behagelig varme og dufter av eteriske essenser, du legger deg på en massasjebenk og blir pakket inn i teppe og laken mens jeg varmer opp oljen som vi i fellesskap har funnet ut skal bukes. Aromamassasje er en behandlingsform som behandler de fleste musklene i kroppen. Går metodisk gjennom alle kroppsdeler. Rygg, sete, ben og føtter foran og bak, mage, armer foran og bak og hode/ansikt.

Det som er bra med denne behandlingsform er at massasjen stimulerer blodsirkulasjon og lymfesystemet. Den stimulerer immunsystemet, reduserer høyt blodtrykk, reduserer muskelspenninger og væskeopphopning. Pga. det raske opptaket av eteriske oljer i huden kommer de også fort inn i blodbanen. Nesen og luktesansen vår er også viktig i denne behandlingsform. Da de eteriske oljene berører følelsesbanene våre.

Den effekten denne behandling gir er avhengig av hvilken type olje vi velger. Det kan velges mellom energigivende, oppkvikkende, søvn/stress/slapphet, for fordøyelsen eller ømme muskler.

Mer om emnet: Dagens anbefaling: Aromamassaje!

Aromamassasje, også kjent som aromaterapi-massasje, er en avslappende og terapeutisk procedure som kombinerer fordelene ved både massasje og essensielle oljer. Denne spesielle massasjen kan hjelpe deg å bekjempe stress, forbedre søvnmønstre, øke stemningsnivået og generell trivsel.

Det fantastiske ved aromamassasje er bruk av essensielle oljer. Essensielle oljer er avledet fra ulike planter og blomster og inneholder flere terapeutiske egenskaper. Hver olje har unike helsefordeler. For eksempel er lavendel kjent for sin beroligende effekt, mens sitronolje kan gi en oppkvikkende og energigivende følelse.

Under en aromamassasje blir disse oljene forsiktig massert inn i huden. I kombinasjon med en beroligende massasje kan blandingen av oljer og profesjonell berøring bidra til å løse opp spenninger i kroppen. Dette kan i sin tur fremme bedre blodsirkulasjon og bidra til alkalisering av vev og organer.

Noen mennesker rapporterer også om bedret fordøyelse etter aromamassasje, takket være stimuleringen av lymfesystemet. Dette kan hjelpe kroppen å eliminere avfallsstoffer mer effektivt. Aromamassasje kan også bidra til å stimulere immunsystemet, noe som gjør deg mer motstandsdyktig mot sykdom og infeksjoner.

Husk at selv om aromamassasje kan ha mange fordeler, er det noen kontraindikasjoner. For eksempel bør gravide og personer med visse hudforhold eller allergiske reaksjoner konsultere en helsepersonell før de prøver aromamassasje. Likevel, for de fleste, kan en regelmessig aromamassasje være en utmerket måte å ta skritt mot en sunnere livsstil.

Å investere i en aromamassasje regelmessig kan hjelpe deg å ta vare på både kroppen og sinnet. Det er ikke bare en flott måte å de-stresse på, men det kan også gi deg et sunnere, mer balansert liv.