Ja så er sommer’n 2013  over. September og høst måneden er over oss. Det har vært en flott sommer i år. ENDELIG!!!   :o). Kroppen vår har fått den viktige vitamin D via solen i år. Jeg kjenner det gjør noe positivt med meg.

Høsten er også en fin årstid, vi kan fremdeles få mange fine dager med god temperatur på dagtid. Men gradene synker fort når solen går ned, og mørket kommer snikende på oss tidligere og tidligere. Nå får vi kanskje mer tid til og «ta en service» på kroppen vår.

klassiskmassasjeslider.png

Aromamassaje gjør godt for kroppen!

En kveld jeg var ute og syklet, møtte jeg en bekjent. Vi stoppet opp og pratet litt  om løst og fast. Om at nå som sommer’n er over kommer «striskjorte og havrelefse» tiden igjen.  Tilbake til den vanlige tralten. Der alle dagens    gjøremål går rett inn i det vanlige mønsteret. Stå opp tidlig, dusj, påkledning, rask frokost kanskje, har man små barn så skal jo de også gjøres klare for sin «arbeidsdag» i barnehagen, og vi voksne må haste til vår jobb. Være på jobb, forholde seg til alt som skal gjøres der. Uansett hva slags jobb vi har, enten det   er å være ekspeditør eller sykepleier så kan vi fort bli både stresset og overarbeidet.  Muskler knyter seg helt fra leggen til nakke/hode.

Er det kanskje allerede nå vi bør tenke på at vi bør hjelpe kroppen å slappe litt av? Unne seg en aromamassasje litt regelmessig?  Forebyggende…  !!  Ved en aromamassasje får man en drøy times hvile, mens man blir massert med forskjellige grep, som effleurage, friksjoner og forsiktig knaing. I forbindelse med massasjen blir det bruk eteriske oljer (som er plantenes hormoner eller livskraft og tas lett opp gjennom hud og slimhinner (i nesen). Den kommer derfor lett inn i blodbanen.  Behandlingen starter med at du kommer inn i et rom som har en behagelig varme og dufter av eteriske essenser, du legger deg på en massasjebenk og blir pakket inn i teppe og laken mens jeg varmer opp oljen som vi i fellesskap har funnet ut skal bukes. Aromamassasje er en behandlingsform som behandler de fleste musklene i kroppen. Går metodisk gjennom alle kroppsdeler. Rygg, sete, ben og føtter foran og bak, mage, armer foran og bak og hode/ansikt.

Det som er bra med denne behandlingsform er at massasjen stimulerer blodsirkulasjon og lymfesystemet. Den stimulerer immunsystemet, reduserer høyt blodtrykk, reduserer muskelspenninger og væskeopphopning. Pga. det raske opptaket av eteriske oljer i huden kommer de også fort inn i blodbanen. Nesen og luktesansen vår er også viktig i denne behandlingsform. Da de eteriske oljene berører følelsesbanene våre.

Den effekten denne behandling gir er avhengig av hvilken type olje vi velger. Det kan velges mellom energigivende, oppkvikkende, søvn/stress/slapphet, for fordøyelsen eller ømme muskler.