Planken er perfekt trening av hele muskelkorsettet, kjernemuskulaturen…

Slik gjør du planken:

– Ligg på magen, plasser underarmene og håndflata på gulvet pekende rett frem med 90 grader i albuene.

– skuldrene skal være over albuene, så skal du heve deg opp på tærne

– løft kroppen, hold nakke og hode som en forlengelse av kroppen. viktig å kikke rett ned i gulvet

– fint om du har en som sjekker at rompa ikke stikker for høyt opp, at du har for mye svai eller henger i skuldra.

– hold øvelsen så lenge du kan + 10 sekunder til

– 30 sekunders pause, og gjenta øvelsen

-en større utfordring er å heve og senke vekselvis høyre eller venstre ben.

Mer om emnet: Hvordan styrke kjernemuskulaturen…..

Kjernemuskulaturen er essensiell for å støtte overkroppen, opprettholde god holdning og muliggjøre enhver form for bevegelse. Det er derfor svært viktig å styrke disse musklene for å forbedre din generelle fysiske ytelse.

En effektiv øvelse for å styrke kjernemuskulaturen er Planken. Den er effektiv fordi den jobber med alle de store kjernemusklene, inkludert rygg, hofter og mage. Gjør planken daglig, start med 20 sekunder og bygg deg gradvis opp til 1 eller 2 minutter. Variasjoner av planken, som sideplanken og revers planken, kan også hjelpe med å trene forskjellige muskelgrupper.

En annen øvelse er broen. Denne øvelsen styrker spesielt baken og de nedre delene av ryggen, men har også stor innvirkning på de andre kjernemusklene. Denne øvelsen gjøres ved å ligge på ryggen med knærne bøyd og føttene flat på bakken. Løft deretter hoften opp til kroppen din danner en rett linje fra skuldrene til knærne.

Abdominal crunches, eller sit-ups, er tradisjonelle øvelser for å styrke kjernemuskulaturen. De fokuserer spesielt på magemusklene, noe som bidrar til en sterk kjerne. Bare husk å ikke belaste nakken når du gjør disse øvelsene, da det kan føre til unødvendige skader.

Til slutt er det flott å inkludere yogaposer som trener kjernemuskulaturen, som båten eller krigsherrens posisjon. Disse posisjonene forbedrer balanse og stabilitet, noe som også er viktige funksjoner i en sterk kjerne.

Husk å opprettholde en konsekvent treningsrutine og kombinere den med en balansert diett. God helse handler om helhetlige tiltak. Og husk, trening gir resultater over tid, så vær tålmodig og konsekvent med jevne treningsøkter.