Ørelysbehandling.. hva er det? Er det noe «nytt» på behandlingsmarkedet? Nei det er ikke noe nytt, det har vært brukt av Hopi-indianerne i uminnelig tid. Det er et lys som er utformet som en konisk kjegle. Materialet er bomullsstoff dyppet i bivoks, ren hvit parafinvoks og propolis. Propolis er kjent for å styrke immunforsvaret. I tillegg til lyset brukes det Otosan ørelysolje, den inneholder diverse eteriske oljer, baseolje og propolis.

En ørelysbehandling er helt smertefri, effektiv og sees på som en blant mange alternative behandlinger.

På grunn av varmen som oppstår, vil en Otosanbehandling stimulere blodsirkulasjon og lade øret med energi. Øret er, i følge tradisjonell kinesisk medisin, et «kaldt» organ. Varmen frembringer en umiddelbar følelse av velvære. Den brennende kjeglen stimulerer også akupunktur-punktene i øret, som også gir en gunstig effekt på behandlingen.

Mens kjeglen brenner føler pasienten en behagelig varme. Den varmen som oppstår stimulerer blodsirkulasjonen selv i de minste blodkar. Immunforsvaret slås på full effekt og lymfekjertlenes rensende funksjon stimuleres maksimalt. Ørekjeglen gir også en skorsteinseffekt, som skapes av den brennende flammen. Det oppstår ett svakt undertrykk, som bidrar til virkningen av behandlingen.

Behandlingen retter seg mot tilstander som: Mellomørebetennelse, bihulebetennelse, tinnitus, Mènièrs syndrom, trykkutligningsproblemer, nedsatt hørsel, allergier/eksem i øregangene, svimmelhet og rens av øregangene/fjerning av ørevoks.

En behandling varer ca 2 x 12 min (barn ca 2 x 7 min) da man alltid må behandle begge ørene for å hindre at det oppstår trykkforskjell i ørene.

Det er ingen aldersbegrensning på hvem som kan få denne type behandling.

Mer om emnet: Ørelysbehandling… Hva er det?

Ørelysbehandling er en alternativ terapi som stammer fra gamle kulturer som urbefolkningen til Amerika og Tibet. Denne formen for behandling påstår å forbedre generell velvære og helse ved å fjerne urenheter fra ørekanalen.

Dette gjøres ved bruk av et spesielt konisk lys kjent som et «ørelys». Ørelyset er laget av et naturlig bomullsmateriale som har blitt dyppet i bivoks, parafinvoks eller noen ganger soya voks. Det er også ofte tilsatt forskjellige urter eller essensielle oljer for ytterligere helseeffekter.

Behandlingen innebærer å plassere enden av ørelyset i ørekanalen og tenne den andre enden på ilden. Varmen fra flammen skaper et vakuumeffekt, som tilsynelatende vil trekke ut urenheter, ørevoks og annet rusk fra øret. Hele prosessen tar vanligvis omtrent en halv time til 45 minutter, og kan være veldig avslappende.

Det er noen kontroverser rundt effektiviteten og sikkerheten til ørelysbehandling. Noen helseeksperter anser det som en ugyldig og potensielt skadelig praksis, mens andre hevder at det kan bidra til å forbedre helseproblemer som betennelse, øreinfeksjoner og tinnitus.

Det er også viktig å merke seg at ørelysbehandling bør utføres av en sertifisert terapeut for å unngå risikoen for skader. Og, som med enhver form for alternativ terapi, bør det aldri brukes som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

I siste ende er det opp til hver enkelt å vurdere risikoene og fordelene ved å velge slike alternative terapier. Be om profesjonell veiledning, undersøk forskningen grundig, og ta en avgjørelse basert på grundig hensyn og personlige helsebehov.