Ørelysbehandling.. hva er det? Er det noe «nytt» på behandlingsmarkedet? Nei det er ikke noe nytt, det har vært brukt av Hopi-indianerne i uminnelig tid. Det er et lys som er utformet som en konisk kjegle. Materialet er bomullsstoff dyppet i bivoks, ren hvit parafinvoks og propolis. Propolis er kjent for å styrke immunforsvaret. I tillegg til lyset brukes det Otosan ørelysolje, den inneholder diverse eteriske oljer, baseolje og propolis.

En ørelysbehandling er helt smertefri, effektiv og sees på som en blant mange alternative behandlinger.

Otosan ørelysbehandling

Otosan ørelysbehandling

På grunn av varmen som oppstår, vil en Otosanbehandling stimulere blodsirkulasjon og lade øret med energi. Øret er, i følge tradisjonell kinesisk medisin, et «kaldt» organ. Varmen frembringer en umiddelbar følelse av velvære. Den brennende kjeglen stimulerer også akupunktur-punktene i øret, som også gir en gunstig effekt på behandlingen.

Mens kjeglen brenner føler pasienten en behagelig varme. Den varmen som oppstår stimulerer blodsirkulasjonen selv i de minste blodkar. Immunforsvaret slås på full effekt og lymfekjertlenes rensende funksjon stimuleres maksimalt. Ørekjeglen gir også en skorsteinseffekt, som skapes av den brennende flammen. Det oppstår ett svakt undertrykk, som bidrar til virkningen av behandlingen.

Behandlingen retter seg mot tilstander som: Mellomørebetennelse, bihulebetennelse, tinnitus, Mènièrs syndrom, trykkutligningsproblemer, nedsatt hørsel, allergier/eksem i øregangene, svimmelhet og rens av øregangene/fjerning av ørevoks.

En behandling varer ca 2 x 12 min (barn ca 2 x 7 min) da man alltid må behandle begge ørene for å hindre at det oppstår trykkforskjell i ørene.

Det er ingen aldersbegrensning på hvem som kan få denne type behandling.