Sliter du med smerter mellom skulderbladene? Det gjelder nok de fleste av oss. Grunnen til at det strammer seg der er at vi holder hendene foran oss. Det gjør jo de fleste av oss hele tiden, hver dag. Enten vi nå skriver på ett tastatur, kjører bil, er montør eller lignende.

Det er mulig å redusere smerten noe på egenhånd, ved å tøye musklene. De heter Musculus Rhomboideus minor og Musculus Rhomboideus major. Hvem av de som er stram hos deg er avhengig av hvor smerten sitter. Men det er ikke så vesentlig her og nå, Jeg tenkte jeg skulle prøve med bilde og tekst å forklare hvordan du kan tøye de.

Sett deg litt ut på stolen eller i sofaen, vær rett i ryggen. Tøy f..eks høyre side først. Bøy høyre kne og hoften godt. Ta høyre arm på innsiden av kneet, og grip fatt i foten på utsiden, altså «rundt lilletåa». Strekk ut benet, ned mot gulvet. Forsiktig, du skal kjenne at det strekker, men det skal ikke kjennes ut som muskel/sene ryker av. Kjenner du ikke at det strekker? Sitt fremdeles rett i korsryggen, men prøv i krumme bare øvre del av ryggen. Når du kjenner at du har funnet det stede som er vondt, tøy forsiktig mens du teller til 10, som i tusenogen, tusenogto, osv. Tøy så litt til og tell på samme måte, dette gjentas en gang til. Så tar du venstre side.
Dette er det lurt å gjøre to til tre ganger pr dag, for det første tar du en pause fra arbeidsstillingen og for det andre at du får løsnet på muskler som har stivnet.

Fornøyelig tøy… kommer flere gode råd om tøying. Følg med!