Sliter du med smerter mellom skulderbladene? Det gjelder nok de fleste av oss. Grunnen til at det strammer seg der er at vi holder hendene foran oss. Det gjør jo de fleste av oss hele tiden, hver dag. Enten vi nå skriver på ett tastatur, kjører bil, er montør eller lignende. Det er mulig å redusere smerten noe på egenhånd, ved å tøye musklene. De heter Musculus Rhomboideus minor og Musculus Rhomboideus major. Hvem av de som er stram hos deg er avhengig av hvor smerten sitter. Men det er ikke så vesentlig her og nå, Jeg tenkte jeg skulle prøve med bilde og tekst å forklare hvordan du kan tøye de. Sett deg litt ut på stolen eller i sofaen, vær rett i ryggen. Tøy f..eks høyre side først. Bøy høyre kne og hoften godt. Ta høyre arm på innsiden av kneet, og grip fatt i foten på utsiden, altså «rundt lilletåa». Strekk ut benet, ned mot gulvet. Forsiktig, du skal kjenne at det strekker, men det skal ikke kjennes ut som muskel/sene ryker av. Kjenner du ikke at det strekker? Sitt fremdeles rett i korsryggen, men prøv i krumme bare øvre del av ryggen. Når du kjenner at du har funnet det stede som er vondt, tøy forsiktig mens du teller til 10, som i tusenogen, tusenogto, osv. Tøy så litt til og tell på samme måte, dette gjentas en gang til. Så tar du venstre side. Dette er det lurt å gjøre to til tre ganger pr dag, for det første tar du en pause fra arbeidsstillingen og for det andre at du får løsnet på muskler som har stivnet. Fornøyelig tøy… kommer flere gode råd om tøying. Følg med!

Mer om emnet: Smerter mellom skulderbladene…

Smerter mellom skulderbladene er en vanlig lidelse som kan være forårsaket av flere forskjellige faktorer. Det kan skyldes enkel belastning, for eksempel ved tung løfting eller lenge i en stilling. Andre ganger kan dette symptomet være et tegn på mer alvorlige medisinske tilstander, som hjerte- eller lungesykdom.

Kroniske smerter mellom skulderbladene kan være et resultat av stress eller overdreven bruk, særlig hos personer som jobber ved en datamaskin hele dagen, eller de som driver med aktiviteter som innebærer mye bøy og strekk i overkroppen. Feil eller ubalansert bruk av muskler kan føre til spenninger og ubehag over tid, og bidra til smerteopplevelsen.

Visse tilstander som kan føre til smerter mellom skulderbladene inkluderer galleblæresykdom, refluks, brokk og visse former for kreft. Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis smerten er konstant, alvorlig, eller knyttet til andre symptomer som kortpustethet, svimmelhet eller brystsmerter.

Fysioterapi kan være svært hjelpsomt for å redusere smerten og forbedre mobiliteten. Det kan også være lurt å vurdere ergonomiske løsninger på arbeidsplassen, som en justerbar stol eller et høydejusterbart skrivebord. Personlig trener eller kroppsøvingslærer kan hjelpe til med å utvikle et treningsprogram for å styrke ryggmusklene.

På kort sikt kan over-the-counter smertestillende midler, varmeputer, is, og lett massasje gi lindring. Det er likevel viktig å identifisere og behandle den underliggende årsaken til smerten for langvarig forbedring og forebygging.

Til tross for de potensielle årsakene til smerte mellom skulderbladene, er det viktig å merke seg at det er mulig å behandle og kontrollere denne typen smerte. En proaktiv tilnærming til behandling, og en vilje til å utforske forskjellige terapeutiske alternativer, kan i stor grad bidra til redusering av smerte og forbedring av livskvaliteten.

Mer om emnet: Smerter mellom skulderbladene…

Smerter mellom skulderbladene kan være svært plagsomme og kan forårsakes av flere faktorer. En vanlig årsak er muskelspenninger, ofte som følge av en uegnet stilling over lengre tid. For eksempel kan folk som jobber på kontor, eller i andre stillinger som krever at de sitter ved en datamaskin for store deler av dagen, ofte oppleve dette problemet. Det er viktig å huske på ergonomi når du sitter ved en datamaskin for å redusere risikoen for slike problemer.

En annen vanlig årsak til smerter mellom skulderbladene er skiverelasjon i nakken. Dette er en tilstand hvor en skive i ryggraden buler ut mot en nervekanal, noe som kan føre til smerte som stråler ut til skulderbladene. Denne tilstanden kan kreve medisinsk intervensjon, inkludert fysioterapi og i noen tilfeller kirurgi.

Gallestein kan også forårsake smerter mellom skulderbladene. Dette skjer når gallegangen blokkeres, noe som vanligvis forårsaker intens og konstant smerte. Andre symptomer inkluderer kvalme, oppkast og gulhet i huden. Dette er en alvorlig tilstand og krever øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Endelig kan hjerteinfarkt forårsake smerter mellom skulderbladene. Dette er vanligvis bare et av mange symptomer, som også kan inkludere smerte i brystet, kortpustethet, svimmelhet og svette. Hjerteinfarkt er en livstruende medisinsk nødsituasjon, og enhver som opplever mistenkelige symptomer bør søke hjelp umiddelbart.

Som du kan se, kan smerter i skulderbladene være et tegn på mange ting, fra dårlige vaner på arbeidsplassen til alvorlige medisinske tilstander. Det er viktig å konsultere en helsepersonell dersom du opplever slike smerter, spesielt hvis de er vedvarende eller ledsages av andre symptomer.