Trening påvirker den del av hjernen som styrer hukommelsen. Så om du vil huske mer og bedre, beveg deg.   🙂

Mer om emnet: Viste du det??

Er du noen gang nysgjerrig på ulike fakta og informasjon som kommer fram hver dag? La oss dele noe som du kanskje ikke visste.

Visste du at det faktisk regner diamanter på Saturn og Jupiter? Ny forskning indikerer at disse to planetene har atmosfæriske forhold som kan føre til dannelse av antropiske diamanter. Når lynet treffer metan i atmosfærene deres, blir karbonet frigjort og begynner å synke nedover. Ettersom trykket øker, omdannes karbonet til grafitt, og etterhvert under enda større trykk, til diamant.

Visste du også at det i løpet av 10 minutter produseres det nok energi fra solen til å dekke verdens energibehov i ett helt år? Denne energien blir til solstråling, som er grunnlaget for photosyntesen og dermed for nesten alt liv på jorden. Hvis vi kunne høste all energien som sola sender mot jorden i løpet av en time, ville det være nok til å forsyne hele verden med strøm i ett år.

Og her er en enda mer overraskende fakta: Visste du at en fullvoksen blåhval har en puls på bare to til åtte slag per minutt? Det vil si at du teknisk sett kan høre en blåhvals hjerteslag fra to miles unna. Utrolig, ikke sant?

Husker du filmen Gladiator? Visste du at da den ble innspilt, kan du faktisk se et fly i bakgrunnen i en av scenene? Feilen ble ikke oppdaget før filmen ble utgitt.

Håper du fant disse faktaene interessante og lærerike. Fakta som disse gjør verden vedvarende fascinerende og uendelig mystisk.